tirsdag 10. april 2012

Babysvømming

Fra LilleFarten var 4 måneder gammel har vi gått hver mandag på babysvømming. Vi har gått på Babyswim på Snarøya. LilleFarten har synes at det var kjempegøy. 34°C i vannet er varmt og godt. Det første kurset var for babyer i alderen 3-6 måneder. LilleFarten startet da han var 4 måneder. Personlig synes jeg at babyene var litt for små til å starte da de bare var 3 måneder. Bare 3 måneder etter fødselen synes jeg heller ikke selv at jeg hadde overskudd til å starte. Tror det er viktig å ikke starte før man føler at man er klar og har overskudd.

Siden de fleste babyene var en måned yngre enn LilleFarten da vi startet svømmingen, var han hele tiden litt mer klar til å gjøre de forskjellige øvelsene enn de andre følte jeg. Vi startet ganske fort med dykking. Til å begynne med tror jeg ikke LilleFarten tenkte så mye over hva han gjorde, men etter hvert som vi begynte å dykke fra kanten likte han ikke å dykke noe særlig. Han gråt da vi startet med nedtellingen til dykket. Da trengte han selvfølgelig ikke å dykke fra kanten. Å dykke bare i vannet var greit, og nå et par uker senere er det greit å dykke fra kanten også synes han. Vi starter dykket med å si "Lille trille, satt på hylle, lille trille ramlet ned, en - to - tre ". LilleFarten sitter da klar fullstendig fokusert på hva som skal skje. Han føler nok at han har mer kontroll nå. Veldig gøy.

Nå er vi ferdig med kurset som er for babyer fra 7-9 måneder. LilleFarten er nå ganske trygg på å dykke og synes det er helt greit å dykke fra kanten av bassenget. På siste kurset turte han også å sitte på kanten alene og kaste seg ut i vannet selv der jeg tok i mot han.

Nå er det ikke lenge til jeg starter å jobbe igjen, men vi har likevel meldt LilleFarten på neste kurs. Men da skal bestemor være med han 2 ganger og så skal pappa være med når han skal i pappapermisjon. Pappa gleder seg masse.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar