onsdag 4. januar 2012

Erfaringer med Evo Dirt Devil Mint CleanerMin gode ektemann fikk denne robotmoppen av meg til jul. Han ble kjempe fornøyd og ivret etter å prøve den. Vi har lenge tenkt på om vi skulle gå til innkjøp av en vaskerobot. Problemet ved slike vaskeroboter som for eksempel IRobot Scooba er at de gjør gulvet veldig vått slik at det passer ikke for parkett. Vi har parkett i hele leiligheten vår...

Uansett, vår Mint cleaner ser slik ut ovenfra. De to korkene øverst i høyre og venstre hjørnet har jeg satt på slik at den ikke skal sette seg fast i nederste hylle på våre Billie bokhyller fra IKEA. Mint Cleaner er tilfeldigvis nøyaktig like høy som nederste hylle og setter seg derfor fast.


Det fulgte med en liten kloss som er roboten sitt GPS system. Klossen hjelper til å kartlegge rommet slik at roboten ikke bare går på lykke og fromme (slik som IRobot Roomba gjør) men rengjør rommet effektivt ved ikke å rengjøre på samme plass flere ganger. Slik ser klossen ut.


Det følger 3 mikrofiberkluter med roboten, men man kan også bruke sine egne kluter. De må bare være på ca. samme størrelse slik at de passer til roboten. Jeg har klippet til noen helt ordinære mikrofiberkluter som jeg hadde fra før. Her er en klut.


Her er hvordan man setter den på roboten.Jeg lot Mint Cleaner gå på vårt soverom med tørrmopp. Etterpå så mikrofiberkluten sånn ut. Det er en helt vanlig mikrofiberklut som er kjøpt på Clas Ohlson. Jeg har kun klippet den til slik at den skal få riktig størrelse. Slik så minten ut etterpå.


Rett etterpå lot jeg roboten gå over soverrummet igjen med en ren ny mikrofiberklut. Jeg synes roboten hadde fått med seg overraskende mye i første omgang. Slik så kluten ut etterpå. Ikke mye støv med andre ord:

Det eneste negative jeg har å si om Mint Cleaner er at den ikke tar med seg smuler. (Men man kan kanskje ikke forvente det av en mopp...) I vaskemodus har den ikke samme tyngde som en person har når han gjør rent, så den klarer nok ikke store flekker etc. En annen ting er at moppen går seg ganske tørr etterhvert som den går.

Noe som er svært positivt er at Mint Cleaner er mye raskere en Roomba og stillegående. Det betyr at den kan gå hele tiden. Som konklusjon vil jeg si at roboten har gjort vaskingen mye enklere for oss. Må gå over med støvsugeren av og til for å få opp smulene som Evo mintcleaner har dyttet inn i hjørnene, men det er ikke så ofte man trenger det. Kanskje hver 14. dag? Er alt i alt veldig fornøyd med denne.

3 kommentarer:

 1. Jøss! Hvor har du kjøpt denne da? Sånn skulle jeg hatt!!! Fant deg via bloggen min:)

  SvarSlett
 2. De har den blant annet på importpris.no der jeg kjøpte min. Søkte for deg i kelkoo og fant at de har den billigere nå andre steder, bl.a. i netshop, se linken http://shopping.kelkoo.no/ss-dirt-devil.html.

  Hvis du kan en smule tysk eller kjenner noen som kan vil jeg anbefale deg å kjøpe den på www.amazon.de. (Google kan også oversette forresten.) Der har de den til 2000kroner inkl. frakt og toll og mums. Kjøpte to til derfor til svigermor og oldemor i mars. Spesielt oldemor er glad i roboten sin siden hun er 91 år og ganske dårlig til bens.

  SvarSlett
 3. Har pr i dag 4 slike. Støvsug først, sett så på jif tørr mopp og du vil få en overraskelse. Må legge til at min støvsuger er kraftig. Resultatet ble for meg 4 evoer, en til hver etasje + en på hytta. Jif tørrmopp tar opp smuler den, men det kan ligge litt igjen i hjørnene, der er det bare å bruke kost og brett :) Lenge siden jeg har drasset rundt på støvsugeren :D

  SvarSlett