mandag 19. november 2012

Planting av Aleksandra Smirnoff sin hvitløk tidlig nov. 2012 (Del 4)

I et år nå har jeg siklet etter å få tak i denne hardføre hvitløken Alexandra Smirnoff, fordi den visstnok skal være hardfør og ha en god sjanse til å overleve i det norske klimaet. Jeg melte meg inn i planteklubben for grønnsaker, potet og urter. Og i høst har jeg vært så heldig å fått tak i en del fedd og bulbiller tilsent fra flere klubbmedlemmer.
Fedd fra Sør-Trøndelag. Feddene er kjempestore og tykke (4 cm lange)


Fedd fra Vesterålen. Feddene er ganske små (2 cm) Bulbillen (øverst på bildet) er hard og frøene ser ikke helt modne ut)


Bulbille fra Sør trøndelag. Bulbillen er tørr og fin og har gått litt i oppløsning. Frøene detter ut, og jeg regner derfor med at disse frøene er nokså modne.

Feddene er lagt oppå et tørkepapir rett før planting. Se så stor forskjell det er på størrelsen på feddene fra Sør-Trøndelag og feddene fra Vesterålen.

Såing av Aleksandra hvitløksfedd:


- 20 hull (4x5) på ca. 6 cm dype ca. 15 cm fra hverandre ble laget. Feddene ble satt ned tidlig i november.
(I ettertid ser jeg at jeg muligens ikke har plantet feddene dypt nok. Jeg skulle ha satt dem 10-15 cm dypt. Jeg har derfor dekket til bedet etterpå med litt blader for å værne mot frosten)


Slik ble feddene plantet:

Sør-Trøndelag feddVesterålen feddSør-Trøndelag bulbillSør-Trøndelag bulbill
Sør-Trøndelag feddVesterålen feddSør-Trøndelag bulbillSør-Trøndelag bulbill
Sør-Trøndelag feddVesterålen feddSør-Trøndelag bulbillSør-Trøndelag bulbill
Vesterålen bulbillVesterålen bulbillSør-Trøndelag bulbillSør-Trøndelag bulbill
Vesterålen bulbillVesterålen bulbillSør-Trøndelag bulbillSør-Trøndelag bulbill

 Høsting av feddene vil forhåpentligvis skje høsten 2013

Høsting av bulbillene vil forhåpentligvis skje høsten 2014 da det tar 2 år før bulbillfrøene utvikler seg til hvitløk.

Tvi-tvi!2 kommentarer:

  1. hej. hoppas du fortsatt att odla vitlök, inlägget är ju tre år gammalt. jag odlar också Alexandra men då i södra Sverige. läs gärna här om mina erfarenheter. http://postannelund.chilipeppar.com/?p=1382#comment-3946
    mvh david

    SvarSlett
  2. Joda, jeg har så visst fortsatt å dyrke Alexandra hvitløken min. Den vokser fremdeles fint. Gleder meg til å høste i Oktober 2015 og sette nye fedd/ frø / bulbiller. Har vært inne og sett på dine hvitløk på bloggen din. De er kjempe fine. Så flink du er. Lykke til videre med høstingen. Det er jo det morsomste av alt.

    SvarSlett