søndag 18. mars 2012

Pottetrening og doring


Nå er lilleFarten 9,5 måneder gammel og jeg har vært så frimodig å kjøpe en doring til ham. Jeg søkte litt rundt på nettet og falt for denne fra Biltema. Mens jeg var i gang kjøpte jeg like godt fullt utstyr med potte og krakk. "3 i 1" se bildet. Jeg synes doringen er spesielt fin og praktisk siden den har to håndtak på hver side som barnet kan holde seg fast i. Jeg var veldig spent på om doringen ville passe oppå vårt toalett uten å gli.

Først ble jeg veldig skuffet, for selvfølgelig passet ikke doringen på vårt toalett og gle på setet. Resultatet var at jeg dro på Maxbo på Vækerø for å undersøke utvalget der. Og tenk der hadde de 4 forskjellige typer. Siden de har utstilt mange toaletter på Maxbo var det en smal sak å prøve disse doringene på disse toalettene med diverse typer toalettsete. Resultatet er at heller ikke noen av Maxbo sine doringer passet på noen av toalettene som var utstilt på Maxbo, og det er ikke få.

Min konklusjon er at det for meg ikke er noe poeng å bytte inn doringen fra Biltema. Den er bedre enn andre typer doringer jeg har funnet og den er også billigere. Dessuten er potten helt genial. Doringen passer perfekt på potten. Skumplasten er myk og fin for lilleFarten å sitte på, siden den ikke er så hard, og han synes det er morsomt å sitte å se på de morsomme figurene på ringen. Han bruker også håndtakene til å holde seg i. Han er enda ikke 10 måneder og de siste 2 ukene har vi ikke skiftet en eneste bæsjebleie. Etter frokost får han lov å sitte på potta, og da bæsjer og tisser han der. Potta er lett å rengjøre, for man løfter bare plastskålen som er inne i potta ut og tømmer innholdet i do.

Beskrivelse av Biltemas potte: Oppi potten er det som beskrevet en plastskål som samler opp tiss og avføring, som gjør potten lettere å tømme. Oppå der plasserer man doringen som også kan tas av og plassere på toalettet hvis man ønsker det. Oppå toalettringen kan man igjen plassere et lokk som gjør at potta kan brukes som en krakk som barnet kan stå på.

LilleFarten kan jo fremdeles ikke gå, og han er fremdeles ikke så flink til å sitte. Men han er ganske så flink til å stå. Likevel gjør den myke plastringen slik at han klarer å sitte nokså stabilt på ringen. Når han blir flikere til å stå å gå om et par måneder kan vi i tillegg bruke potta/doringen som krakk som på bildet over.

Konklusjon: Tommelen opp for Biltemas toalettsete og doring. Jeg kan anbefale den på det varmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar