fredag 15. juni 2012

Restemuffins, frokostmuffins, kveldsmuffins, turmuffins, matmuffins....

Jeg har gått til innkjøp at noen muffinsformer i silikon og nå lager jeg muffins av alle middagsrester som vi daglig får. Jeg kjøpte dem på Clas Ohlson.


Det er jo synd å kaste mat og jeg har tenkt mye de siste årene på hvordan jeg kan få brukt opp middagsrester ved å lage noe som er raskt, godt og mettende. Dette inkluderer at det ikke skal skape nevneverdig mer oppvask. Muffinsformen går rett i oppvaskmaskinen etter steking.)

Mannen elsker disse muffinsene og de er fine å ha med i matpakken dagen etter eller spise til kveldsmat. Det er en fin måte å lage noe delikat og godt av middagsrester. Så slipper man å fryse ned restene eller spise dem dagen etter, eller finne dem mugne neste uke fordi du glemte dem innerst i kjøleskapet...

Her kommer to eksempeloppskrifter på mine restemuffins:

Eksempel 1.

La oss si at du en dag har til middag: Laks, poteter og kokte gulrøtter og brokoli. Etter middag er det et halvt laksestykke og 2 poteter samt noen rester av gulrøtter og brokoli.

 1. Skrell potetene (dersom du kokte dem med skallet på) og skjær dem i mindre biter/terninger.
 2. Skjær gulrøtter og brokkoli i biter.
 3. Bland alt i samme kjele/gryte/ bolle (hva enn du har hatt middagen i).
 4. Rør rundt. Laksen vil nå blande seg med potet og grønnsaksbitene.
 5. Ha i 1 egg.
 6. Rør mye til egget har rørt seg inn restene.
 7. Spe med litt melk (ca. 1,5dL) Hvis du ikke har melk kan du bruke vann. Dersom du har saus/suppe som rester kan du ha denne i isteden for melk/vann.
 8. Ha i ca. 1 ts bakepulver
 9. Ha i hvetemel til passelig konsistens. Jo mer hvetemel du har i, jo tykkere blir deigen og jo kortere blir steketiden. Steketiden varierer mellom 15-30 minutter avhengig av hvor tykk deigen/røren er.
 10. Stekes på 200°C midt i ovnen.

Eksempel 2:

La oss si at du en dag har til middag: Spaghetti og kjøttdeig (i tomatsaus). Etter middag er det et par spiseskjeer kjøttsaus igjen samt litt spagetti i bunnen av kjelen.
 1. Ha kjøttsausen over i spaghettikjelen. Bland ved å røre rundt.
 2. Ha i 1 egg.
 3. Rør mye til egget har rørt seg inn restene.
 4. Spe med litt melk (ca. 1,5dL) Hvis du ikke har melk kan du bruke vann.
 5. Ha i ca. 1 ts bakepulver
 6. Ha i hvetemel til passelig konsistens. Jo mer hvetemel du har i, jo tykkere blir deigen og jo kortere blir steketiden. Steketiden varierer mellom 15-30 minutter avhengig av hvor tykk deigen/røren er.
 7. Stekes på 200°C midt i ovnen.
(NB!#1 Jeg glemte forleden å ha i bakepulver. Det gikk helt fint likevel. Egg er jo også hevemiddel...)

Her er noen bilder:
Rester blandet sammen: Kylling i sursøt saus og ris.  
Tilsett 1 egg til restene.

Tilsett litt melk for å få en bløtere konsistens. (Man kan også spe med rester av suppe, eller rett og slett vann) Ha deretter i mel til en litt tykk konsistens. Ha i muffinsformene og stek.

Rester: Fiskeboller i hvit saus med kokte gulrøtter og poteter.

Ha i 1 egg.
Ha i 1 ts bakepulver

Spe deretter eventuelt med vann/melk/rester av suppe. Men her har jeg hvit saus så det trengs sannsynligvis ikke. Det kommer an på hvor mye hvit saus det er. Her spedde jeg med litt melk. Ha i mel til en passelig tykk masse og ha i muffinsformene.

Før steking

Etter steking, nam nam
(NB!#2 Dersom du har veldig mye rester kan det være lurt å ha i 2 egg. Det er bare å prøve seg frem.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar